Skip to main content

Participare la evenimentul „Academia de eficienţă energetică”

În data de 24 octombrie a avut loc la Hotel InterContinental prima Academie de Eficiență Energetică, un curs de formare destinat administrației publice locale. Cursul, organizat de Energy Policy Group (EPG), a urmărit să prezinte probleme de ordin practic ce țin de dezvoltarea și implementarea programelor de eficientizare a clădirilor la nivel local.

Au fost abordate subiecte precum situația managerilor energetici, realizarea Programelor de Îmbunătățire a Eficienței Energetice (PIEE), modalități de finanțare a proiectelor de eficiență energetică a clădirilor, reducerea sărăciei energetice la nivel local prin eficientizarea energetică a locuințelor. La curs au fost prezenți 29 de reprezentanți ai administrației locale din București și județele limitrofe.

Evenimentul a avut loc în cadrul programului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată. Dezvoltat de EPG și finanțat integral de OMV Petrom, proiectul are componente de informare și educare, de conștientizare a beneficiilor aduse prin creșterea eficienței energetice a clădirilor, precum și lucrări de renovare aprofundată a unor clădiri publice din diferite regiuni geografice ale țării.