Skip to main content

Ultimele noutăți despre eficența energetică în Romania

C4E Forum 2020, 21-24 aprilie 2021, Poiana Brasov

Demararea Programului Casa Eficientă Energetic

Demararea programului Casa eficienta energetic în data de 15 septembrie 2020. Puteti consulta FAQ Programul Casa eficienta, reprezentând răspunsurile la cele mai frecvente întrebări cu privire la derularea programului.

Forumul România Eficientă, 21 noiembrie 2019

Unul din trei copii trăiește în clădiri nesănătoase În Europa, peste 65 de milioane elevi și aproape 4,5 milioane profesori petrec între 170 și 190 de zile anual la școală și aproximativ 70% din acest timp este petrecut în interiorul clasei. „Asigurarea unui climat interior bun în școli este esențial pentru a proteja procesul educațional al copiilor și sănătatea lor. Calitatea aerului ar putea stimula performanța elevului cu până la 15%, cu un efect pozitiv asupra vitezei de lucru, nivelului de atenție și concentrare”, a susținut Mihai Moia, Director Executiv al Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF), unul dintre partenerii implicați în proiectul România Eficientă.

Lansarea programului de finanţare „Casa Eficientă Energetic”

Ministerul mediului, apelor și pădurilor, a lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare a programului Casa Eficientă Energetic. Programul pilot, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM), se adresează proprietarilor de case existente din România. Aceștia pot realiza investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe, obţinând o primă energetică reprezentând un grant de 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro. 

Participare la evenimentul „Academia de eficienţă energetică”

În data de 24 octombrie a avut loc la Hotel InterContinental prima Academie de Eficiență Energetică, un curs de formare destinat administrației publice locale. Cursul, organizat de Energy Policy Group (EPG), a urmărit să prezinte probleme de ordin practic ce țin de dezvoltarea și implementarea programelor de eficientizare a clădirilor la nivel local.

ROENEF printre semnatarii Scrisorii deschise adresate dlui. Vice-Presedinte Executiv Frans Timmermans

Sesiune online de Q&A cu Ministrul mediului, dl. Costel ALEXE

Webinar ROENEF & OAER & URBAN-INCERC pe tema Programului de finanţare Casa Eficientă Energetic

Webinar ROENEF & OAER & URBAN-INCERC pe tema Programului de finanţare Casa Eficientă Energetic