Skip to main content

Ultimele noutăți despre eficența energetică în Romania

16 Octombrie 2020 webinarul C4E MAKING THE RENOVATION WAVE WORK!

C4E Webinar: Making the Renovation wave work! that will take place on Friday, 16 October 2020, 14.oo-15.3o CET. Pentru participare la C4E Webinar va rugam completati formularul de inregistrare. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSWkuEVFL6Qcj5SV-82GfjX5u_zzEBcRNRuyM7r-LV_oBNzQ/viewform 

Anunțarea laureaților Green Gala Awards 2023: O recunoaștere a excelenței în domeniul sustenabilității construcțiilor

Green Gala Awards 2023, cea mai prestigioasă competiție dedicată sustenabilității mediului construit, a fost marcată de prezența distinsă a Ministrului Mediului, dl. Mircea Fechet. Alături de el, reprezentanți de seamă ai guvernului, academia, dezvoltatori imobiliari, arhitecți, ingineri, producători de materiale de construcții și organizații neguvernamentale au fost prezenți pentru a celebra și a recunoaște excelența în domeniul sustenabilității mediului construit.

Asociaţia ROENEF salută Iniţiativa „Valul de renovări ale clădirilor”: până în 2030 ar putea fi renovate 35 de milioane de clădiri şi ar putea fi create până la 160.000 de locuri de muncă „verzi” suplimentare în sectorul construcţiilor.

Asociaţia ROENEF salută decizia Comisiei Europeane de a dubla rata de renovare a clădirilor în următorii zece ani, pentru a creşte eficienţa energetică a acestora şi a accelera tranziţia la neutralitate climatică.

C4E Forum 2020, 21-24 septembrie 2021, Poiana Brasov

Demararea Programului Casa Eficientă Energetic

Demararea programului Casa eficienta energetic în data de 15 septembrie 2020. Puteti consulta FAQ Programul Casa eficienta, reprezentând răspunsurile la cele mai frecvente întrebări cu privire la derularea programului.

Forumul România Eficientă, 21 noiembrie 2019

Unul din trei copii trăiește în clădiri nesănătoase În Europa, peste 65 de milioane elevi și aproape 4,5 milioane profesori petrec între 170 și 190 de zile anual la școală și aproximativ 70% din acest timp este petrecut în interiorul clasei. „Asigurarea unui climat interior bun în școli este esențial pentru a proteja procesul educațional al copiilor și sănătatea lor. Calitatea aerului ar putea stimula performanța elevului cu până la 15%, cu un efect pozitiv asupra vitezei de lucru, nivelului de atenție și concentrare”, a susținut Mihai Moia, Director Executiv al Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF), unul dintre partenerii implicați în proiectul România Eficientă.

GREEN GALA AWARDS 2023

GREEN GALA AWARDS 2023 Suntem încântați să vă anunțăm că Green Gala Awards 2023 se apropie cu pași rapizi, și că sunteți invitați să vă înscrieți în această competiție ce celebrează excelența în eficiența energetică, sustenabilitatea și economia circulară în clădiri și nu numai. Acest eveniment prestigios, organizat de ROENEF și ROGBC, își propune să evidențieze cele mai bune practici și inovații din domeniul construcțiilor sustenabile.

Implementarea planului „Valul de renovare” în contextul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență

Interviu Adrian Garofeanu, General Manager Knauf Insulation RO& BG „ Ghid privind cele mai noi tehnologii şi soluţii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor”

Interviu Adrian Garofeanu, General Manager Knauf Insulation RO& BG „Ghid privind cele mai noi tehnologii şi soluţii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor”

Juriul Green Gala Awards 2023

Lansarea programului de finanţare „Casa Eficientă Energetic”

Ministerul mediului, apelor și pădurilor, a lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare a programului Casa Eficientă Energetic. Programul pilot, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM), se adresează proprietarilor de case existente din România. Aceștia pot realiza investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe, obţinând o primă energetică reprezentând un grant de 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro. 

Lansarea studiului „ Ghid privind cele mai noi tehnologii şi soluţii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor”

8 decembrie, evenimentul de lansare a studiului „ Ghid privind cele mai noi tehnologii şi soluţii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor”

Liderii industriei de construcții au semnat o iniţiativă comună pentru a stimula renovarea clădirilor și eficiența energetică în Europa Centrală și de Est

Asociaţia pentru Promovarea Eficienţei Energetice în Clădiri (ROENEF), salută inițiativa regională a membrilor săi și semnarea memorandumului de la Forumul pentru Eficiența Energetică din Europa Centrală și de Est (Forumul C4E) desfășurat în Samorin, Slovacia, in perioada 23-26 mai 2023.

Participare la evenimentul „Academia de eficienţă energetică”

În data de 24 octombrie a avut loc la Hotel InterContinental prima Academie de Eficiență Energetică, un curs de formare destinat administrației publice locale. Cursul, organizat de Energy Policy Group (EPG), a urmărit să prezinte probleme de ordin practic ce țin de dezvoltarea și implementarea programelor de eficientizare a clădirilor la nivel local.

ROENEF printre semnatarii Scrisorii deschise adresate dlui. Vice-Presedinte Executiv Frans Timmermans