Skip to main content

Evenimente (viitoare si trecute)

16 Octombrie 2020 webinarul C4E MAKING THE RENOVATION WAVE WORK!

C4E Webinar: Making the Renovation wave work! that will take place on Friday, 16 October 2020, 14.oo-15.3o CET. Pentru participare la C4E Webinar va rugam completati formularul de inregistrare. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSWkuEVFL6Qcj5SV-82GfjX5u_zzEBcRNRuyM7r-LV_oBNzQ/viewform 

Anunțarea laureaților Green Gala Awards 2023: O recunoaștere a excelenței în domeniul sustenabilității construcțiilor

Green Gala Awards 2023, cea mai prestigioasă competiție dedicată sustenabilității mediului construit, a fost marcată de prezența distinsă a Ministrului Mediului, dl. Mircea Fechet. Alături de el, reprezentanți de seamă ai guvernului, academia, dezvoltatori imobiliari, arhitecți, ingineri, producători de materiale de construcții și organizații neguvernamentale au fost prezenți pentru a celebra și a recunoaște excelența în domeniul sustenabilității mediului construit.

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri – ROENEF lansează studiul “Creșterea eficienței energetice în clădiri în România: Provocări, oportunități și recomandări de politici”

Lansare oficială a Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri – ROENEF

C4E Forum 2020, 21-24 septembrie 2021, Poiana Brasov

Expert Workshop: Eficiența energetică în clădiri: starea de fapt

Expert Workshop: Eficiența energetică în clădiri: starea de fapt, organizat de Energy Policy Group şi Asociaţia ROENEF, în data de 3 octombrie 2019.

Forumul România Eficientă, 21 noiembrie 2019

Unul din trei copii trăiește în clădiri nesănătoase În Europa, peste 65 de milioane elevi și aproape 4,5 milioane profesori petrec între 170 și 190 de zile anual la școală și aproximativ 70% din acest timp este petrecut în interiorul clasei. „Asigurarea unui climat interior bun în școli este esențial pentru a proteja procesul educațional al copiilor și sănătatea lor. Calitatea aerului ar putea stimula performanța elevului cu până la 15%, cu un efect pozitiv asupra vitezei de lucru, nivelului de atenție și concentrare”, a susținut Mihai Moia, Director Executiv al Asociației pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF), unul dintre partenerii implicați în proiectul România Eficientă.

GREEN GALA AWARDS 2023

GREEN GALA AWARDS 2023 Suntem încântați să vă anunțăm că Green Gala Awards 2023 se apropie cu pași rapizi, și că sunteți invitați să vă înscrieți în această competiție ce celebrează excelența în eficiența energetică, sustenabilitatea și economia circulară în clădiri și nu numai. Acest eveniment prestigios, organizat de ROENEF și ROGBC, își propune să evidențieze cele mai bune practici și inovații din domeniul construcțiilor sustenabile.

Implementarea planului „Valul de renovare” în contextul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență

Lansarea studiului „ Ghid privind cele mai noi tehnologii şi soluţii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor”

8 decembrie, evenimentul de lansare a studiului „ Ghid privind cele mai noi tehnologii şi soluţii pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor”

Liderii industriei de construcții au semnat o iniţiativă comună pentru a stimula renovarea clădirilor și eficiența energetică în Europa Centrală și de Est

Asociaţia pentru Promovarea Eficienţei Energetice în Clădiri (ROENEF), salută inițiativa regională a membrilor săi și semnarea memorandumului de la Forumul pentru Eficiența Energetică din Europa Centrală și de Est (Forumul C4E) desfășurat în Samorin, Slovacia, in perioada 23-26 mai 2023.

Masa rotundă “Provocări europene şi nationale cu privire la eficienţa energetică a clădirilor”

ROENEF a organizat în data de 13 iulie masa rotundă “Provocări europene şi nationale cu privire la eficienta energetică a clădirilor”, un eveniment care a reunit reprezentanți ai autorităților centrale și locale, sectorului bancar, mediului academic, asociațiilor profesionale şi ai industriei.

Participare la conferinţa “A doua masă rotundă națională privind finanțarea eficienței energetice în România”, 6 IUNIE 2019, BUCUREȘTI, ROMÂNIA

Comisia Europeană, în parteneriat cu ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene din România şi Inițiativa ONU pentru finanțarea mediului a organizat în data de 6 iunie 2019, la Bucureşti, A doua masă rotundă privind finanțarea eficienței energetice în România, eveniment derulat în cadrul  Forumurilor pentru Investiții în Energie Durabilă (SEIF).

Participare la conferința “Planul strategic pentru tehnologiile energetice (SET Plan)”, 13 iunie 2019, București.

Participare la conferința “Planul strategic pentru tehnologiile energetice (SET Plan)”, 13 iunie 2019, București.

Participare la evenimentul „Academia de eficienţă energetică”

În data de 24 octombrie a avut loc la Hotel InterContinental prima Academie de Eficiență Energetică, un curs de formare destinat administrației publice locale. Cursul, organizat de Energy Policy Group (EPG), a urmărit să prezinte probleme de ordin practic ce țin de dezvoltarea și implementarea programelor de eficientizare a clădirilor la nivel local.

Participare la evenimentul online „Locuința Eficientă – Xgroup Meetings Real Estate”

Participarea la evenimentul online "Locuința Eficientă – Xgroup Meetings Real Estate", organizată în data de 18 august 2020.