Skip to main content

Participare la conferinţa “A doua masă rotundă națională privind finanțarea eficienței energetice în România”, 6 IUNIE 2019, BUCUREȘTI, ROMÂNIA

Comisia Europeană, în parteneriat cu ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene din România şi Inițiativa ONU pentru finanțarea mediului a organizat în data de 6 iunie 2019, la Bucureşti, A doua masă rotundă privind finanțarea eficienței energetice în România, eveniment derulat în cadrul  Forumurilor pentru Investiții în Energie Durabilă (SEIF).

Obiectivul mesei rotunde naționale a fost acela de a iniția un dialog între părțile interesate importante din România privind modalitățile de îmbunătățire a accesului la finanțare pentru investițiile în eficiența energetică și identificarea obiectivelor comune și a eventualelor îmbunătățiri care trebuie făcute în actualul cadru de politici și practici de afaceri. În cadrul evenimentului, s-a pus accent pe interacţiunea dintre participanţi la nivelul sesiunilor restrânse numeric şi pe abordarea în profunzime a temelor selectate, în vederea elaborării unui set de recomandări şi acţiuni specifice facilitării investiţiilor în eficienţa energetică din România, discutându-se în special despre sectorul de clădiri şi despre perspectivele post-2020.

Temele abordate în cadrul sesiunilor restrânse numeric au fost următoarele:

  1. Servicii de renovare energetică a locuinţelor
  2. Eliminarea riscurilor asociate proiectelor privind eficienţa energetică
  3. Renovarea energetică a clădirilor publice

In cadrul evenimentului, dl. Mihai Moia, Director Executiv al Asociaţiei ROENEF a fost Raportor al  sesiunii “Servicii integrate de renovare a locuințelor”.

Agenda evenimentului poate fi descarcată aici.